Saturday, 8 December 2012

All project for year 2 Degree done.!


1. JAVA ( Advance Programming )



* Lucky last minute do, All the option above are fully function even my head going to explode that time when i try to find a solution in edit contact for user to edit their specific data only. Seriously is hard to do that using an ArrayList method. Alhamdulillah done..:-)



2. User Interface Development ( SMK Benoni Websites - Individu )


3. Boonga Art Shoes ( Web-Based Systems - Individu )


Home Page


Login Page For User and Admin


User Menu Page


Admin Menu Page


4. Group Project ( STARZA Coorporation Sdn Bhd Web-Based Systems - Group ) 


Home Page for Final Project


Admin Page


User Page

*# Credit to RAFA Solution Enterprise ( Group Names )

     R - Raqib Hakim
     A - Azim Azani
     F - Firdaus Adnin
     A - Aizudin Bob



My stress released just a little bit only. For now on, i need to focus on my revision for exam soon.

Quite a little mess here when exam are coming forward. Actually after all the big project has been done by me and submitted, I felt like, i don't want to do anything more and having some a crazy and idiot attitude which is LAZY and PLAYFUL.

Hopefully, i will do my best in exam 31/12/2012.

Thanks for watching and reading guys..:-)


Tuesday, 4 September 2012

Web Design = Kemalasan

Salam dan hai wat semua..emm post kali ni aku nak cerita pasal tensionnya buat web design. Memang la dalam banyak-banyak subjeck yang aku amik web design ni la paling senang bagi aku.

Tapi kan web design ni la paling leceh..Nak tau kenapa? Jawapan nya korang akan tau bila korang belajar la..hehe



Papapun bagi aku nak buat web ni memang leceh, Yela kalau dah berpuluh page korang buat, Pastu satu page korang rasa nak ubah layout nye, korang kena go through every page la nak edit kan..nak bagi seragam..huhu

Tu yang membuatkan aku rasa berat nak buat..PENAT owh....hohoho


Ok..yang bawah ni pic web yang aku design untuk sebuah sekolah di sarawak..Kalau tak lawa jangan marah la..hehehe..wat masa ni, ni je yang mampu aku buat..lagipun ni sekolah agama kan..:-)




Pesanan : kalau nak buat web dengan tenteram pakai la earphone atau handsfree dengar lagu-lagu yang melayan perasaan la..baru ada feel..hahahaha






Friday, 10 August 2012

Tentang Seseorang

Sekarang ni update sesuatu pasal seseorang la. Seseorang ni yang dimaksudkan adalah seseorang yang aku kenal rapat la kan. Die ni nak kata baik tak adalah baik sangat pun, Nak kata die ni lembut xdala lembut sangat, Nak kata die ni lawa tak adalah lawa sangt macam nora danish an..hahaha



Tapi bagi aku la sepanjang aku mengenali die, Die ni seorang yang baik sangat bagi aku, seorang yang lembut dan lawa dimata aku, tak kisah la die buruk sekalipun tapi die tetap molek di pandangan aku. 
Macam  nasihat orang tua-tua nak cari calon biala kita jadi lembut dan tenang bila memandang nye. So aku amik point tu aku cari yang sesuai dengan diri aku. So aku jumpa la die. mungkin pengenalan aku dengan die macam mendadak kan. Tapi tula, Jodoh penentuan ditangan tuhan kan. :-)

Satu je masalah budak ni pikiran die..pikiran die ni pelik sikit. aku nak paham pun susah. boleh dikatakan pikiran die pikiran kontot la macam pikiran kanak-kanak yang masih menyusu lagi. hahhaa
Kadang-kadang tu rasa nak ketuk-ketuk je kepala die. Tapi tak boleh sayang kan. hahaha so sabar jela..:-)



Emm dah nama pun perempuan kan. Mesti la pemikiran nye cetek ble berpikir tu, Sebab tu la Allah ciptakan laki-laki tuk jadi khalifah dan mebimbing kaum yang lemah bernama wanita ni kan. So tak ape la, Selagi aku ada dalam dunia ni aku akan cuba sedaya upaya aku untuk menjaga dan mebimbing die..Insyaallah..

Aku harap aku akan dapat dijodohkan dengan die kelak insyaalllah, Tapi tu semua kehendak tuhan kan, Kalau Allah tak mengizinkan perjodohan tu aku sebagai hamba ni tak bole nak buat pape. Mungkin aku atau die tidak layak tuk jadi sepasang pasangan. Aku kena terima seadanya sesungguh nye jodoh dan ajal ada ditangan tuhan..:-)


Hopefully aku bole jadi yang terbaik buat die dan insyaallah jadi yang setia buat die walaupun die tak setia pada aku sekalipun. "Sesungguhnya ape yang kita buat akan datang kepada kita balik" Make it point, Kalau aku setia mesti die setia dan kalau die setia aku mestila setia juga..:-)



Dua je yang perlu dalam bercinta ni kejujuran dan kepercayaan...:-) tapi ingat bercinta ada batas-batas nya ye!..insyaallah diberkati..:-)


Lama gila tak update blog. Last update kita pun bulan 1 2012. haha
sedar tak sedar dah lama juga tak on blog ni sampai pasword dan email pun aku dah lupa. haha



Sekarang ni bulan Ramdhan, Bulan buat umat islam. Korang mesti ada yang tak puasa penuh kan? hehe
Papapun aku yakin pada korang mesti puasa penuh punya sebab bulan mulia ni setahun sekali je sampai.
Alangkah indah ye kalau bulan mulia ni selalu ada kan. Mesti semua dapat peluang tuk kumpul pahala banyak-banyak buat bekal ke akhirat nanti. Insyaallah. :-)

Sekarang ni dah masuk malam 10 terakhir puasa, So Allah janjikan banyak fadhilat nye pada malam ke 10 akhir ni, salah satu malam lailatul qadar dimana malaikat turun ke bumi dan memberi banyak fadhilat kepada hamba Allah dimuka bumi ini.

Sapa yang tak nak dapat malam tu kan. Semua manusia nak dapatkan tapi hanya segelintir saja ynag mampu tuk merasakan malam teersebut. Semoga kita sama-sama akan mendapat malam itu.. Insyaallah..Amin ya rabbal Alamin..


Wednesday, 14 December 2011

Hari ni aku kena marah dengan boss aku.



Emm memang salah aku la tak check Commserve server cbj-s-6273 ni.


Then banyak backup pending. Tapi ada banyak server kot aku kena jaga. Dengan isu server lain lagi.
Serius aku tak sempat nak check. Aku lupe actually sebab serabut dengan isu lain. huhu

Tapi aku tak sengaja buat then backup banyak pending.
So aku kena basuh bertubi-tubi.
Serius aku rasa nak menangis je bila dimarahi. huuu


Nasib baik keluar meeting die IM aku pujuk aku.



So tak jadi la nak sentap lama-lama..Mungkin die nampak muka aku lain kot. Duk depan PC serius je, tu die IM..haha

Friday, 18 November 2011


That's more better..
Am i right?
:-)

Thursday, 17 November 2011

If You're Not The One





If you’re not the one then why does my soul feel glad today?
If you’re not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I'll never know whatthe future brings 
But I know you're here with me now
We’ll make it through 
And I hope you are the one I share my life with

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don’t need you then why am I crying on my bed?
If I don’t need you then why does your name resound in my head?
If you’re not for me then why does this distance maim my life?
If you’re not for me then why do I dream of you as my wife?

I don’t know why you’re so far away 
But I know that this much is true
We’ll make it through 
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you’re the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

‘Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
‘Cause I love you, whether it’s wrong or right
And though I can’t be with you tonight
You know my heart is by your side

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I could stay in your arms

* Try to understand in every single of words 
Perh dah macam awie dalam sembilu aku ni..hahaha